Бразилецът Андерсон е имал потенциала да стане един от най-добрите играчи в света, но е пропилял шанса си заради любовта си към…бургерите. Това разкри бившият му съотборник от Манчестър Юнайтед Рафаел Да Силва.

Андерсон бе привлечен с големи очаквания на „Олд Трафорд“ от Порто през 2007 година, но така и не успя да разгърне пълния си потенциал. Бразилецът често страдаше от контузии и записа едва 118 мача в седем сезон и половина в клуба.

Рафаел, който сега играе в Истанбул Башакшехир, разкри интересни подробности за съотборниците си в автобиографията с неговия брат близнак Фабио „The Sunshine Kids: Fabio & Rafael da Silva“.

„Когато пътувахме по магистралата и минавахме покрай „McDonald's“ Андерсон скачаше и почваше да крещи: „McDonald's, McDonald's“. Той е луд, обичам го. Само му дай топка и той ще ти покаже невероятни неща. Когато беше във форма, беше сред най-добрите в лигата. Получи доста контузии, но според мен това се дължеше на проблема му с храната. Това много му попречи.

Не е случайно, че най-добрите си мачове изигра, когато бе пускан в много последователни срещи, защото това означаваше, че не може да яде много. Ще кажа нещо за Андерсон – ако беше по-голям професионалист, той щеше да бъде най-добрият в света. Говоря сериозно. Дори не се сещам някога да е приемал нещата на сериозно. Той обичаше живота“, разкри Рафаел Да Силва.